L’equip Habibi, copatrocinat per The Mail Company, distribueix prop de 70 k de material solidari al Marroc

Les estudiants universitàries Cassandra i Nina, components de l’equip Habibi, ja estan de tornada a casa després de finalitzar el 3 de març la seva participació al raid solidari Uniraid, que les va portar a travessar el Marroc de nord a sud, on van distribuir prop de 70 k de material solidario.

L’equip Habibi va completar les vuit etapes del raid transportant una càrrega solidària composta per roba, jocs, llibres, motxilles i material escolar divers, que van distribuir a les escoles i poblats al llarg del recorregut, situades en zones desurbanitzades i amb ínfims recursos. A més, va repartir 250 polseres reflectants aportades per The Mail Company, que ajudaran a disminuir l’alt índex d’atropellaments que es produeixen a la nit a les carreteres locals marroquins per falta d’il·luminació.

Podríem dir que el dia de repartiment més important va ser el primer, en el qual vam parar a una escola on van aparèixer multitud de nens fent salts d’alegria en veure’ns i on vam lliurar una quarta part del material solidari que transportàvem“, explica Nina. L’altra meitat va ser distribuïda al llarg de la ruta en petites quantitats.

Uniraid és un raid solidari exclusiu per a estudiants d’entre 18 i 28 anys que busca fomentar l’emprenedoria i el treball en equip, el que s’ha posat de manifest al llarg de tot el trajecte. Tal com revela Cassandra, “ens ha emocionat veure l’esperit d’equip que hi havia entre tots els participants. Veure com persones tan diferents en edat, professió, origen, orientació política i gustos es posaven d’acord immediatament era sorprenent. Hem creat una petita gran família en tan sols 10 dies “.

Les estudiants es mostren absolutament satisfetes per haver participat en aquesta aventura, de la qual asseguren “ha estat una experiència única i increïble, en què hem après coses constantment, i que podríem definir amb tres paraules: companyonia, respecte i superació“.

Habibi ha estat un dels 60 equips participants en Uniraid 2019, que han assumit el repte de travessar el Marroc de nord a sud amb només un llibre de ruta, un mapa i una brúixola (sense GPS ni dispositius electrònics), a bord d’un cotxe de més de 20 anys, transportant almenys 30 k de material solidari per distribuir en els llogarets del desert.